VAN’DA İLK VE TEK KİRALIK PLATFORM – 7/24 HİZMET
Uzayabilen yapısı ile her yüksekliğe ucuna eklenebilen çeşitli aparatlarla birden fazla görevi yerine getirebilir. İşçi taşıyarak yüksek yerlerde yapılması gereken işlerin çözümünde kullanılabildiği gibi, gemi gibi yerden yüksek yerlere yük taşıma ve boşaltmada kullanılabilir. Kolon taşınması gibi ağır yüklerin taşınmasında da kullanılabilir.
Otomatik iskele platformlar genellikle inşaatlarda kullanılır. Daha çok dış cephe konusu olan mantolama, bakım onarım, cam ve alüminyum montajı ya da temizliği, açık hava reklamcılığı ve gemi yükleme boşaltması gibi durumlarda kullanılır. Zamandan tasarruf sağlayan ve işlerin daha hızlı ilerlemesinde büyük rol oynayan bir platform çeşididir.
Makas platform, dar alanlarda adeta bir kurtarıcıdır. Daha çok kaldırma konusu yükler için tercih edilir. 8 metreden 27 metreye kadar uzayabilen yapısı ve ağır kaldırma kuvveti özelliği ile yükseklere taşınması gereken yükler için önemlidir. Sadece dış mekanlarda değil iç mekanlarda da kullanıma uygundur.
Yukarı, aşağı, ileri olmak üzere farklı yönlerde rahatça hareket etme kabiliyetine sahip eklemli platformlar, dar kullanım alanlarında ve inşaat çevrelerinde rahatça kullanılabilir. Teker yapısı ile düz olmayan arazilerde de kullanıma elverişlidir
1.Kule vinç: Adından da anlaşılabildiği gibi kule şeklinde olan vinçlerdir. Bu tip vinçler genellikle liman ve inşaat şantiyelerinde konteyner gibi ağır yüklerin taşınmasında kullanılır. Kule vinçlerde operatör, vinç ortasında bulunan cam bölmeden vinci yönetir.
2.Pergel vinç: Pergel şekline benzeyen, kendi ayağı veya sağlam bir beton kolon üzerine monte edilebilen ve 360 derece dönebilen bir vinçtir. Bu tip vinçlerin dönme açıları ayarlanabilir. Vinç üzerinde bulunan operatör odasından gerekli manevralar gerçekleştirir.
3.Sepetli vinç: Sepet vinçlerde, vincin ucunda sepet şeklinde bir platform bulunur. Merdivenle erişilemeyen yerlerde kullanılmaktadır. Bu nedenle itfaiyeciler ve enerji nakil hattı personellerinin en çok faydalandığı iş makineleridir. Sokak lambaları veya enerji iletim hatlarının bakım onarım işlerinde kullanılan vinçler sepetli vinçlere örnek teşkil eder.
4.Gezgin vinç: Gemi makine daireleri, elektrik santralleri gibi yerlerde kullanılan, iki tarafında ray bulunan, belirli bir alanda hareket kabiliyeti olan, özel üretim vinçlerdir.
5.Tek Ray vinç: Tek bir hat üzerinde hareket eden, belirli kapasitede yük kaldırabilen bir iş makinesidir.
Yukarıda saydığımız yaygın kullanılan vinç modellerinden başka zincirli, halatlı, mobil, paletli olmak üzere birçok vinç çeşidi bulunmaktadır. Vinçlerin kullanım amacına, imal ediliş şekline ve kullanım yerine göre isimleri farklılık gösterir. Bütün vinçlerin genel amacı yükleri taşımaktır.
Manlift yada Menlift olarak da telaffuz edilen Makaslı Platform, Eklemli Platform, Dikey Platform, Teleskopik Platform, Örümcek Platform Personel Yükselticilerin genel adıdır.
Akülü, Dizel olarak alt grupları da olan Manlift ürünleri bir çok projede ve işlerde şartlara ve koşullara göre kullanılmakta ve Personellerin 5 metre ile 48 metre arası yüksekliklerde güvenli bir şekilde çalışmalarına olanak sağlayan makinelerdir.
Haulotte, JLG, Genie, Dingli, ELS, Snorkel, Airo ve bir çok firma tarafından üretilmektedir.
Günümüzde büyük projelerin tüm şantiye ve inşaat alanlarında Manlift ürün gruplarından tüm ürünleri görebilirsiniz. İnşaat ve Şantiye alanları dışında Alışveriş Merkezlerinde, Havalimanlarında, Demir yollarında ve daha bir çok çalışma alanlarında tercih edilen manliftler ayrıca Depolama işlerinde de kullanılmaktadır.
WhatsApp us